Novosti

U dječjem vrtiću „Sunce“ Održana sportska radionica

U okviru projekta „Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja“, dječji vrtić „Sunce“ organizirao je sportsku radionicu u kojoj su sudjelovala djeca uzrasta od 5 do 7 godina.

Osnovni cilj provedene radionice je da se kroz igru i druženje djeci prezentiraju raznolike sportske aktivnosti koje će pozitivno utjecati na njihove psihofizičke osobine, stavljajući pritom naglasak na razvoj motoričkih sposobnosti poput brzine, snage, ravnoteže, preciznosti, koordinacije itd.

U okviru provedene radionice djeca su imala priliku sudjelovati u različitim pokretnim igrama poput „Lovac graničar“ i „Ledena baba“, nakon čega su se temeljito razgibala koristeći različite rekvizite, te se pripremila za aktivnost „Poligon“. Radionica je privedena kraju igrama „Crna kraljica“, „Lav spava“ i „Dan noć“ u kojima mališani uvijek rado sudjeluju.

Osim što je primarno adresirala potrebu djece za tjelesnim aktivnostima kroz igru i zabavu, održana radionica imala je za cilj potaknuti nova znanja i iskustava tako da promiče zdrave navike, ali i da djecu istovremeno potakne na međusobnu suradnju i socijalizaciju.

Vezane fotografije:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top