Novosti

U okviru projekta „Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja“, DV Maslačak organizirao je aktivnost „Posadi voćku“

U okviru projekta „Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja“, dječji vrtić Maslačak organizirao je aktivnost „Posadi voćku“,  u kojoj su sudjelovala djeca uzrasta od 5 do 7 godina. Aktivnost je realizirana u suradnji s roditeljima i u sklopu građanske inicijative “Posadi drvo ne budi panj”. Cilj ove hvalevrijedne akcije bio je potaknuti kod djece pozitivni odnos i osjećaj odgovornosti prema prirodi, tako da sami posade vlastiti voćnjak o kojem će se brinuti i u budućnosti. Zamišljena aktivnost pomoći će djeci da steknu znanje o autohtonim vrstama voća tako da prate njihov proces rasta i razvoja, uočavajući promjene koje se na njima zbivaju, ali i da spoznaju kako sadnjom svakog stabla utječu na obogaćivanje svoga okoliša.

Priča “Posadi Voćku” započela je jedan dan prije organizirane sadnje. Djeca i njihovi odgojitelji promišljali su o tome kako doći do mjesta na kojem će posaditi sadnice odabranog voća. Na inicijativu mališana, nastala je karta puta koja im je pomogla da dođu do odabranog mjesta. Uz pomoć roditelja, djeca su posadila sadnice u pripremljene rupe, te ih nahranila i zalila vodom. Posađene sadnice mandarina, jabuka, višnja, smokva, limuna i naranči, označili s drvenim pločama na kojima su napisali njihove nazive.

Zadovoljni mali sudionici ove akcije po završetke iste donijeli su i svoje zaključke:

Nika: “Kad narastu stabla imat ćemo svoje voće.”

Ivan: “Voćke trebaju sunce, vodu i zemlju da narastu.”

Matija: “Stabla nam mogu praviti i hlad kad narastu.”

Leona: “Napisat ćemo kako se koja sadnica zove!”

Jakov: “Karta će nam pokazati put do terena!”

Posebnu zahvalu za provedenu aktivnost dječji vrtić Maslačak uputio je obitelji Odžaković, Vuleta, Gundić  i Perini bez čije pomoći aktivnost ne bi bila uspješno provedena.

Vezane fotografije:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top